Όταν εκδηλώνεται φλεγμονή στο σώμα, απορυθμίζεται η όρεξη και η λειτουργία των ορμονών που ελέγχουν την πείνα, αυξάνεται η αντίσταση στην ινσουλίνη και γίνεται κατακράτηση υγρών.
Οι αυξημένοι δείκτες φλεγμονής συνδέονται άμεσα με τη μελλοντική αύξηση του βάρους.
Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να εντάξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να τις νικήσετε και να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά.
1. Σολομός
Τα λίπη συνθέτουν τις προσταγλανδίνες, σύνθετες ουσίες που ελέγχουν τις φλεγμονές στο σώμα. Ορισμένες από αυτές καταπολεμούν τις φλεγμονές και άλλες την ενισχύουν. Για να αυξήσετε τις «καλές» προσταγλανδίνες στο σώμα, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότεραΩ-3 λιπαρά οξέα, όπως αυτά που βρίσκονται στον σολομό, στο σκουμπρί και στη σαρδέλα.
2. Μύρτιλλα
Είναι εξαιρετική πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βασική αιτία της φλεγμονής.
3. Πετροκέρασα
Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που καταπολεμούν τις φλεγμονές.
4. Φασόλια σόγιας (edamame)
Περιέχουν ισοφλαβόνες αλλά και Ω-3 λιπαρά οξέα. Έτσι, μειώνουν τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, η οποία αποτελεί βασικό βιολογικό δείκτη της φλεγμονής.
5. Προϊόντα ολικής άλεσης
Προϊόντα ολικής άλεσης
όπως η βρόμη και το καστανό ρύζι μειώνουν επίσης τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε ποσοστό περίπου 35% σε σύγκριση με αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά που προέρχονται από επεξεργασμένους σπόρους.
όπως η βρόμη και το καστανό ρύζι μειώνουν επίσης τα επίπεδα της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης σε ποσοστό περίπου 35% σε σύγκριση με αρτοσκευάσματα και ζυμαρικά που προέρχονται από επεξεργασμένους σπόρους.
ΠΗΓΗ: ONMED