Συστατικά
- 1 1/4 φλ. γάλα
- 5 μεγάλα αυγά
- 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 φλ. κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες
- 300 gr σπανάκι
- 6 φλ. ψημί σε κύβους
- 3/4 φλ. έμενταλ
- 3/4 φλ. γραβιέρα
- 1/4 φλ. παρμεζάνα
Τρόπος μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γάλα με τα αυγά τη μουστάρδα και το μοσχοκάρυδο με αλατοπίπερο.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σπανάκι για περίπου πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε το ψωμί σε κύβους και ρίξε από πάνω το μείγμα γάλακτος.
- Ανακάτεψε στα υλικά μισό φλιτζάνι έμενταλ, μισό φλιτζάνι γραβιέρα και δύο κουταλιές παρμεζάνα.
- Κάλυψε το τηγάνι με μεμβράνη και άφησέ το στο ψυγείο για περίπου οκτώ ώρες.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς, βγάλε το σουφλέ από το ψυγείο και άφησέ το για μισή ώρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπάλισε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
ΠΗΓΉ:tlife.gr