Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές», σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, διοργανώνουν τον «2ο Δρόμο των Ανακτόρων»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές», σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, διοργανώνουν τον «2ο Δρόμο των Ανακτόρων», με αγώνες 12 χλμ, 8 χλμ και 1 χλμ για παιδιά.
Με την εμπειρία του 1ου Αγώνα των Ανακτόρων, όπου μας τιμήσατε με τη
συμμετοχή σας και εκφραστήκατε με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα μας, θα χαρούμε να σας προσφέρουμε τη φιλοξενία μας και στη δεύτερη διοργάνωσή μας. Στη Βεργίνα Ημαθίας, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες πρόγονοί μας για να ιδρύσουν την πρωτεύουσά τους και εκεί όπου ο Φίλιππος Β΄ έχτισε το λαμπρό του ανάκτορο, σας προσκαλούμε να τρέξετε στο δεύτερο αγώνα μας.
Ο φετινός αγώνας είναι εμπλουτισμένος με μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών, καθώς και με μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του χωριού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα επιλέχθηκε ώστε να αποτελεί μια ευκαιρία επανένταξης στη δρομική δραστηριότητα για έμπειρους δρομείς μετά τον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», αλλά και συμμετοχής στον μικρότερο ορεινό αγώνα για δρομείς μικρής και μέτριας εμπειρίας.
Τόπος Εκκίνησης και Τερματισμού: Πλατεία Βεργίνας Ημαθίας
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Ώρα Εκκίνησης: 10:00 πμ.
Διαδρομή -Χρονομέτρηση: Οι ορεινές διαδρομές του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διέρχεται δίπλα από την αρχαία Νεκρόπολη και από τμήμα του αρχαίου τείχους των Αιγών. Στο 2,5 χλμ αφήνουμε δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνα, ενώ στο 6,4 χλμ διερχόμαστε δίπλα από την «πηγή της Ομορφιάς» και από την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονται οι δύο ορεινές διαδρομές. Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφορίζει νότια, ενώ η διαδρομή των 8 χλμ κατηφορίζει βόρεια προς την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών. Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συναντούν τις πηγές και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του Ανακτόρου. Τέλος, και οι δύο διαδρομές συναντιούνται δίπλα στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.
Σε μεγάλο τμήμα των διαδρομών του αγώνα οι συμμετέχοντες θα έχουν πανέμορφη πανοραμική θέα στον κάμπο της Ημαθίας.
Τον αγώνα καλύπτουν η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας και διασωστική ομάδα.
Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική για τους αγώνες των 12 και 8 χιλιομέτρων, με άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων.
Φωτογράφοι της διοργάνωσης θα βρίσκονται στη διαδρομή και οι φωτογραφίες του αγώνα θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στους δρομείς που θα συμμετέχουν.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί επίχρυσο χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τον αγώνα από τον αργυροχρυσοχόο της Βέροιας Γ. Ντόκα. Ένα ενθύμιο που θα σας υπενθυμίζει την ιστορικότητα του τόπου μας και της διαδρομής που θα έχετε τρέξει.
Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί μικρό γεύμα με σουβλάκια και κρασί Νάουσας, με την επίδειξη του κουπονιού που θα πάρουν κατά την παραλαβή του αριθμού τους, ως ένδειξη φιλοξενίας στο χωριό μας.
Δηλώσεις συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες 12 και 8 χλμ και δωρεάν για τον παιδικό αγώνα.
Το όριο συμμετοχών είναι 200 δρομείς αθροιστικά και στους δύο αγώνες. Μετά από την κάλυψη του ορίου αυτού, οι εκπρόθεσμες συμμετοχές δεν εξασφαλίζουν το μετάλλιο του αγώνα.
Σε όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε υπαίθριο χώρο με σκηνές ή άλλο μέσο, υπάρχει ο ηλεκτροφωτισμένος εξοχικός χώρος «Πλατάνια», δίπλα ακριβώς στα τελευταία σπίτια του χωριού, με φυσικά τρεχούμενα νερά και κατάφυτος από αιωνόβια πλατάνια. Θα είναι μια ευκαιρία για ένα όμορφο διήμερο που μπορεί να συνδυαστεί και με επίσκεψη στους περίφημους βασιλικούς τάφους των Αιγών που ανακάλυψε ο αείμνηστος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, αλλά και με μια επίσκεψη στην κοντινή Βέροια.
Στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» www.psverginas.gr θα αναρτηθεί στη 1 Μαρτίου 2018 η τελική προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του αγώνα.
Σας περιμένουμε στις ιστορικές Αιγές!
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..