"Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων"

Σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Η.Α.Ε.) κ. Mohamed Ateeq Al Falahi, το οποίο προβλέπει τη δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την κατασκευή και παράδοση 200 προκατασκευασμένων οικίσκων, σε περιοχή της ελληνικής επικράτειας που θα υποδείξει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να στεγαστούν προσφυγικοί πληθυσμοί, κυρίως συριακής καταγωγής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ως αρωγός της ελληνικής πολιτείας και μοναδικός νομιμοποιούμενος φορέας εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) στην ελληνική επικράτεια, θα διευκολύνει την ομαλή υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου, αναλαμβάνοντας συντονιστικό και διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και την Ερυθρά Ημισέληνο των Η.Α.Ε., αναφορικά με τον εντοπισμό της κατάλληλης τοποθεσίας, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του καταυλισμού, την παροχή υπηρεσιών υποδομής (ύδρευσης, ηλεκτρικού, καθαριότητας, τηλεπικοινωνίας) και λοιπά ζητήματα. Το κόστος της κατασκευής και της παράδοσης των οικίσκων θα αναλάβει να καλύψει εξ' ολοκλήρου η Ερυθρά Ημισέληνος των Η.Α.Ε.
Παρόντες στη διαδικασία (που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης) ήταν η Α.Ε. Πρέσβυς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα κ. Sultan Majed Alali, η Γενική Γραμματέας του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. κ. Ευαγγελία Βελέντζα-Ζουρούδη, το μέλος του Κ.Δ.Σ. Ε.Ε.Σ. και πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, o ακόλουθος Άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης κ. Nabat Al Zahmi, ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διευθυντής ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ Αρχιπλοίαρχος κ. Ι. Παξιβανάκης ΠΝ, η Επικεφαλής της Διεθνούς Έκκλησης Έκτακτης Ανάγκης κ. Αγγελική Φανάκη και ο Επικεφαλής του Γραφείου της Δ.Ο.Ε.Σ. στην Ελλάδα κ. Ruben Cano Revillas.

Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..