"Δράση για την προαγωγή της υγιεινής για τα παιδιά στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά"

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος σχετικού με την προαγωγή της υγιεινής σε παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο Τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά.
Στις 16 Μαΐου 2016, έλαβε χώρα η πρώτη δραστηριότητα για παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, με θέμα τη "Συλλογή απορριμμάτων", στην υλοποίηση της οποίας συμμετείχαν ενεργά οι "γιατροί-κλόουν" Red Noses, καθώς και εθελοντές της Μ.Κ.Ο. "Movement on the Ground".
Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, ζωγραφικές αναπαραστάσεις και μουσικά παιχνίδια, τα παιδιά διδάχθηκαν την αναγκαιότητα της φροντίδας και της καθαριότητας του εαυτού τους, αλλά και του περιβάλλοντος χώρου όπου ζουν και παίζουν καθημερινά. Στο πλαίσιο αυτό, με την υποστήριξη των εθελοντών και του προσωπικού του Ελληνικού και του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, συνέλεξαν τα απορρίμματα που εντόπισαν τόσο στον κεντρικό διάδρομο όσο και στους παράπλευρους χώρους του Κέντρου προσωρινής φιλοξενίας.
Ανάλογες δραστηριότητες, έχουν δρομολογηθεί για τις 17, 18 και 19 Μαΐου 2016.
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..