Το νέο γυάλινο κτήριο της Apple στην Καλιφόρνια μετρά... τραυματίες.


Το νέο γυάλινο κτήριο – αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ – που στεγάζει τα γραφεία της Apple στην Καλιφόρνια αναδεικνύεται σε.. παγίδα για τους εργαζομένους του αμερικάνικου κολοσσού.

Το κτήριο Apple Park σχεδιάστηκε από τον Στιβ Τζομπς το 2011 και χτίστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.
Την πρώτη κιόλας μέρα που οι υπάλληλοι είχαν την άδεια να κινηθούν ελεύθερα κατά μήκος όλου του κτηρίου σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί και την αμέσως επόμενη μέρα, ακόμη ένας.
Ο Τζομπς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Telegraph», ήθελε το κτήριο να φαντάζει «βυθισμένο» στο φυσικό περιβάλλον του και τα 4.600 δέντρα που έχουν φυτευτεί γύρω του, μοιάζουν σαν να είναι μέρος του. Η όλη κατασκευή προκαλεί «ψευδαισθήσεις» που προκαλούν ατυχήματα.
Για να μπορέσουν οι υπάλληλοι να βλέπουν ξεκάθαρα που είναι οι γυάλινες πόρτες και τα τζάμια, η Apple αναγκάστηκε να τοποθετήσει σε διάφορα σημεία προειδοποιητικές ταμπέλες.

Ο ένα εκ των τριών τραυματιών, ένας 23χρονος, χτύπησε το κεφάλι του πάνω σε μία πόρτα, αφού δεν κατάλαβε ότι βρισκόταν μπροστά του.  «Έπεσαν πάνω στην πόρτα τον πρώτο όροφο του Apple Park καθώς προσπαθούσα να βγω έξω, πράγμα που ήταν πολύ χαζό».
Μερικές ώρες μετά το αρχικό περιστατικό, ένας υπάλληλος έπεσε σε έναν γυάλινο τοίχο και χτύπησε το κεφάλι του. Ο τρίτος τραυματίας χρειάστηκε ράμματα όταν έπεσε πάνω σε έναν υαλοπίνακα.
Εργολάβοι επικοινώνησαν με την Apple για να την προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της δημιουργίας όλου του κτηρίου από γυαλί, σύμφωνα με το San Francisco Chronicle.




Πηγή : cnn.gr
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..