ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ EDUACT - Ο.Μ.Μ.Θ.


Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, δημιουργικής κατασκευής, ανακαλυπτικής έρευνας και συνεργασίας.

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ένα ρομπότ, πολλά LEGO® τουβλάκια και τις ιδέες των παιδιών από την eduACT στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και σχεδιάζουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής βασισμένο στις δικές τους ανάγκες!
Επιλέξαμε στα εργαστήρια μία άλλη προσέγγιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας...

  • Τί τελικά είναι τόσο συναρπαστικό με τη Ρομποτική και την Τεχνολογία; Δώσαμε το λόγο στα ίδια τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας FIRST® LEGO® League, ο οποίος διοργανώνεται από την eduACT σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οι κατευθύνσεις των παιδιών μας οδήγησαν στο σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος
  • Νέοι εκπαιδευτές κι ερευνητές διαφόρων ειδικοτήτων, εξοικιωμένοι με την τεχνολογία, με ικανότητα να προσεγγίζουν τη γνώση μέσα από την άτυπη εκπαίδευση! Hands on δραστηριότητες στις οποίες εκπαιδευτές παιδιά και γονείς δημιουργούν μαζί και εξασκούν τη φαντασία τους
Στα εργαστήρια παιδιά, εκπαιδευτές και γονείς αποτελούν όλοι μια ομάδα στην οποία οι ρόλοι εναλάσσονται κι όλα τα μέλη προσφέρουν γνώση κι εμπειρία στην ομάδα!
Τα παιδιά περνούν μέσα από το σχέδιο και τη ζωγραφική από δύο σε τρεις διαστάσεις, κατανοούν έννοιες του χώρου, μεγέθη, συσχέτιση αριθμών και έννοιες προγραμματισμού. Ταυτόχρονα, εξασκούν και κοινωνικές δεξιότητες, συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, μαθαίνουν να παρουσιάζουν τις ιδέες τους και να εκφράζονται με πολλαπλούς και δημιουργικούς τρόπους!
Οι ημέρες διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι Δευτέρα και Παρασκευή απογευματινές ώρες.

Επικοινωνία:
Ε: info@eduact.org
T: 2311 286369
M: 6984 332342
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..