ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.!

Τελευταία νέα

@ Παπαγιάννης καλεί Βοργιαζίδη να απολογηθεί δημόσια. @ Από σήμερα η Βέροια αποκτά το δικό της Taxi για άτομα με κινητικά προβλήματα. @Εργαστήρια για παιδιά το Νοέμβριο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας & @

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

δημοσιεύτηκε 28 Μαρτίου από με 0 σχόλια

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την άφιξη των προσφύγων στο χώρο φιλοξενίας στις Βαρβάρες Ημαθίας. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, δεν πρέπει να ριζώσουν και να αναπαραχθούν.
Παρόλα αυτά με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώνουμε πως η επόμενη ημέρα ήταν μια εντελώς διαφορετική ημέρα. Με την παρουσία μας στο χώρο φιλοξενίας μπορέσαμε να μιλήσουμε με πρόσφυγες και κατοίκους και να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία την συνύπαρξη τους.
Μετά από σχετική ενημέρωση από τον υπεύθυνο αξιωματικό και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας μεταφέραμε στο χώρο προμήθειες σε γάλατα και είδη υγιεινής. Σ΄ αυτή μας την κίνηση συνέδραμαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί τόσο της Β΄θμιας όσο και της Α΄θμιας Εκπαίδευσης, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, συνταξιούχοι συνάδελφοι αλλά και άνεργοι συμπολίτες μας.
Αυτό είναι μόνο η αρχή. Προσπαθούμε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και με άλλους φορείς, να διαμορφώσουμε συνθήκες ανθρώπινης παραμονής των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας, να διαλύσουμε ξενοφοβικά σύνδρομα και ρατσιστικές αντιλήψεις.
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου