Σεμινάριο Εμψύχωσης Θεατρικής ΜάσκαςΣεμινάριο Εμψύχωσης Θεατρικής Μάσκας
με αφορμή την παράσταση «Electra» από δύο ομάδες
του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Το πρώτο εργαστήρι εμψύχωσης θεατρικής μάσκας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Απριλίου. Το εργαστήρι, με εμψυχώτριες τις ηθοποιούς Δήμητρα Σταματίου και Κίκα Ζαχαριάδου παρακολούθησαν δύο από τις ομάδες παιδιών λυκείου του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με δάσκαλο τον Πέτρο Μαλιάρα. 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να έρθουν οι μαθητές σε μια πρώτη επαφή με τη μάσκα, το πολύπλοκο αυτό εργαλείο υποκριτικής,. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να πειραματιστούν, μέσα από σωματικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς με μάσκες και προσωπεία, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε επαγγελματικές θεατρικές παραστάσεις. 

Οι εμψυχώτριες τους ενθάρρυναν να  εξερευνήσουν τα  πρώτα στάδια αυτής της διαδρομής, όπου ο ηθοποιός αποκτά ουσιαστική σχέση με την θεατρική μάσκα, σχέση που με τα κατάλληλα εργαλεία και τεχνικές μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή ενός θεατρικού χαρακτήρα. Το εργαστήρι αυτό θα ακολουθήσουν και άλλα, καθώς οι μαθητές των ομάδων αυτών, θα εργαστούν πιο συστηματικά και θα επιχειρήσουν την εμψύχωση θεατρικής μάσκας στην παράσταση «Electra» που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα.

Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..