Οι 8 τροφές που καταπολεμούν το φούσκωμα των γιορτών.


Δεν ξέρουμε για εσένα αλλά εμείς αισθανόμαστε πολύ συχνά -περισσότερο ίσως από όσο θα έπρεπε- φουσκωμένες και πρησμένες στην κοιλιακή χώρα, με αποκορύφωμα τις ημέρες των γιορτών.
Οι βαριές σάλτσες στα ψητά και τα γεμάτα γαλακτοκομικά γλυκά δεν βοηθούν σίγουρα την κατάσταση και μάς κάνουν να δυσανασχετούμε όλο και περισσότερο. Για καλή μας τύχη υπάρχουν 8 “θαυματουργές” τροφές που κάνουν τα “μαγικά” τους και μάς βοηθούν να αισθανθούμε πιο ανάλαφρες και έτοιμες για αμέτρητες φωτογραφίες.
1. Σκόρδο
Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πέψη, αλλά για να απολαύσεις το μεγαλύτερο μέρος των οφελών του, είναι καλύτερο να τρώγεται ωμό. Δοκίμασε να κόψεις μία σκελίδα σκόρδου σε πολύ μικρές μερίδες και στη συνέχεια να την καταπιείς με νερό σαν χάπι. Επίπεδη κοιλιά check. Τώρα η δροσερή αναπνοή είναι άλλο θέμα…
2. Μπανάνα
Είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου στο σώμα. Είναι επίσης γεμάτη διαλυτές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αίσθησης φουσκώματος, καθώς ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα.
3. Αβοκάντο
Περιέχει ακόμη περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες, καθιστώντας το πολύ πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, κοινώς βοηθά να επισκέπτεσαι την τουαλέτα πιο συχνά, κάνοντας την κοιλιά σου πιο επίπεδη.
4. Σπόρους μάραθου
Μήπως ο μάραθος είναι το επόμενο superfood που αναμένεται να προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο; Καταπολεμά το φούσκωμα, καθώς οι σπόροι του περιέχουν μια ένωση που μπορεί να χαλαρώσει τους σπασμούς στο γαστρεντερικό σωλήνα και κατά συνέπεια να ανακουφίσει από τα αέρια.
5. Σέλινο
Αποτελεί φυσικό διουρητικό και έτσι βοηθά στη μείωση της κατακράτησης υγρών.
6. Αγγούρι
Κι όμως η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, βοηθά με την κατακράτηση υγρών. Παράδοξο; Ίσως. Αποτελεσματικό; Εννοείται. Φρόντισε λοιπόν να πίνεις όσο περισσότερο νερό μπορείς μέσα στη μέρα ή επίλεξε φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το αγγούρι.
7. Σπαράγγι
Αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες τρόφιμο, το οποίο μεταξύ άλλων βοηθά και με την κατακράτηση υγρών.
8. Τζίντζερ
Πέρα από εξαιρετική γεύση στο φαγητό σου, μπορεί να σου χαρίσει και επίπεδη κοιλιά, καθώς ανακουφίζει από τα αέρια.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..