Ημαθία: Κονδύλια ύψους 1.900.000 ευρώ για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων


Κονδύλια ύψους 1.900.000 εξασφάλισαν οι δήμοι της Π.Ε Ημαθίας, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να βελτιωθούν οι αγροτικοί δρόμοι. Και να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Οι χρηματοδοτούμενες 100% δράσεις της ΠΚΜ είναι η σφαλτόστρωση υφιστάμενης αγροτικής οδού με στόχο την βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη στην περιοχή του οικισμού Παλιού Προδρόμου, του δήμου Αλεξάνδρειας, 267.000 ευρώ. Η βελτίωση οδού πρόσβασης σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή Ράμνιστα των Λευκαδίων του δήμου Νάουσας, 250.000 ευρώ.

Η επιλέξιμη δαπάνη των έργων που χρηματοδότησε, για την συγκεκριμένη δράση, η ΠΚΜ σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, ανήλθε στα 13.400.000 ευρώ.Χρηματοδοτείται με 251.720 ευρώ η αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου δήμου Βέροιας με 453.600 ευρώ η βελτίωση οδού πρόσβασης ) σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην τοπική κοινότητα Χαρίεσσας του δήμου Νάουσας, με 440.572, η οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου-Μακροχωρίου του δήμου Βέροιας, με 219.000 ευρώ η εργασίες καλύτερης πρόσβασης οδού σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις στην τοπική κοινότητα Μαρίνας του δήμου Νάουσας.
Για την εξασφάλιση των κονδυλίων, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα. “ ... γιατί με την άοκνη του προσπάθεια αποδεικνύει καθημερινά ότι, η ΠΚΜ είναι πρώτη σε απορροφητικότητα πόρων σε επίπεδο χώρας. Η συνεργασία με τους τρεις δημάρχους της Ημαθίας είναι δεδομένη. Συνεχίζουμε να προσφέρουμε, σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, την δυνατότητα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στα κτήματα και τα βοσκοτόπια τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Καλαϊτζίδης.
πηγή : dikaiologitika.gr
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..