Παράλληλη σχέση - σημάδια που αγνοούμε.


Η παράλληλη σχέση πολλές φορές έχει σημάδια που αγνοούμε και για αυτό πρέπει να τα μάθουμε!
1.Ο ή η σύζυγος δεν είναι το σημαντικότερο πρόσωπο για τον σύντροφο που κάνει παράλληλη σχέση. Για να διατηρηθεί η μονογαμική σχέση, θα πρέπει οι δυο σύντροφοι να αισθάνονται ότι το άλλο άτομο είναι μοναδικό και αναντικατάστατο.
Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το ‘σημαντικότερο’ πρόσωπο, που καλύπτει όλες του τις ανάγκες.
Σας έχει φάει η ρουτίνα; Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ανανεώσετε την σχέση σας στο.. κρεβάτι!
2. Ο ή η σύζυγος δεν νιώθει το άλλο μέλος της σχέσης ως τον καλύτερο φίλο του ή την καλύτερη φίλη του, δεν έχει ένα υγιές πάρε-δώσε μαζί του.
Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά ο κολλητός ή η κολλητή, το άτομο που καταλαβαίνει απόλυτα και έχει την καλύτερη επικοινωνία.
3. Ο ή η σύζυγος δεν βλέπει το άλλο μέλος ως αληθινό άτομο, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, με αποτέλεσμα να βλέπει μόνο τα στραβά του άλλου.
Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το ‘τέλειο’ άτομο με το οποίο αξίζει να ζει κανείς και με κανέναν άλλον.
4. Ο ή η σύζυγος δεν θεωρεί ότι το άτομο που επέλεξε να παντρευτεί του/της καλύπτει όλες τις σεξουαλικές ανάγκες και έχει παράπονα ή προβλήματα στον τομέα αυτό.
Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το άτομο με το οποίο έχει την καλύτερη σεξουαλική χημεία.
Η παράλληλη σχέση συμβαίνει όταν οι παραπάνω τομείς έχουν κάποιο πρόβλημα και το άτομο θέλει να αποδράσει από τους ρόλους της σχέσης πίστης και αφοσίωσης. Με ψυχολογική αφέλεια βάζει τον σύζυγο ή τη σύζυγο στο ρόλο του ατόμου που έχει τις χίλιες δυο ατέλειες (ξεχνώντας προφανώς ότι και όταν τον παντρεύτηκε τις είχε, αλλά δεν τους έδωσε σημασία τότε), και τον εραστή ή την ερωμένη στο ρόλο του τέλειου ατόμου (αλλά και πάλι, κάνει ότι έκανε την αρχή του γάμου: αγνοεί τα ελαττώματα του εραστή ή της ερωμένης και βλέπει μονόπλευρα μόνο τα θετικά).
Σου στέλνει μηνύματα αλλά δεν έχετε βγει ακόμα ραντεβού; Δες εδώ τους λόγους που δεν σου το έχει προτείνει ακόμα!
Είκοσι στοιχεία που δείχνουν ότι ο/η σύντροφος σας έχει παράλληλη σχέση
Συνήθως τα στοιχεία ότι ο/η σύζυγος έχει μία παράλληλη σχέση είναι εμφανή, όμως η γυναίκα ή ο άντρας εθελοτυφλούν και δεν τα αναγνωρίζουν:
1) Έλλειψη συναισθηματικού μοιράσματος
2) Έλλειψη σεξουαλικής ζωής ή ρουτινιάρικη σεξουαλική ζωή
3) Δεν υπάρχει χρόνος που το ζευγάρι είναι μόνο του
4) Το ζευγάρι δεν κάνει διακοπές μαζί (είτε γιατί ο σύζυγος εργάζεται σκληρά, είτε για κάποιο φαινομενικά ατράνταχτο λόγο)
5) Συχνοί καυγάδες
6) Ξαφνικά αγοράζει ακριβό άρωμα
7) Ξαφνικά αγοράζει ακριβά εσώρουχα (και δεν τα φοράει!)
8) Εξαφανίζεται από τη δουλειά και το κινητό είναι κλειστό-λέει ότι είχε μια σημαντική συνάντηση, ότι το κινητό δεν έπιανε, ότι τελείωσε η μπαταρία
9) Ο σύζυγος ή η σύζυγος έχει στα ρούχα του μια ξένη μυρωδιά αρώματος του αντίθετου φύλου
10) Ξαφνικά θέλει να πηγαίνει κινηματογράφο ή σε άλλες εκδηλώσεις μόνος του ή μόνη της
11) Ξαφνικά υπάρχουν εργασιακές υποχρεώσεις εκτός πόλης ή πράγματα που θέλει να κάνει ο σύζυγος ή η σύζυγος με άτομα του ίδιου φύλου
12) Nέα CD ή μικροπράγματα (πχ μαξιλαράκι ή κορνίζα) που έχουν ρομαντικό μήνυμα
13) Χρήματα που ‘εξαφανίζονται’ από τον κοινό λογαριασμό χωρίς εξήγηση. Περίεργες χρεώσεις σε πιστωτικές κάρτες
14) Ξαφνική φιλία του συζύγου ή της συζύγου με άτομο του αντίθετου φύλου στο γραφείο. Το άτομο αυτό αναφέρεται διαρκώς στις οικογενειακές συζητήσεις
15) Πολλές φορές κάποιος καλεί και λέει ‘λάθος νούμερο’ ή δεν απαντάει
16) Ο/η σύζυγος κρύβει το κινητό του, γράφει συνέχεια μηνύματα ή μιλάει κρυφά αργά το βράδυ (και βρίσκει δικαιολογίες για το ποιος ήταν)
17) Ξαφνική αλλαγή σε μαλλιά, ρούχα, στυλ
18) Επιθυμία να μένει κανείς μόνος του
19) Ξαφνικά φτάνει στο ιδανικό σωματικό βάρος, πολύ σωματική άσκηση, καλλίγραμο σώμα
20) Απώλεια ενδιαφέροντος για τον/την σύζυγο και αδιαφορία
Τα στάδια της απιστίας
Στάδιο 1: Ανάπτυξη ισχυρού συναισθηματικού δεσμού. Σε αυτό το στάδιο γίνονται πολλές συζητήσεις και εξομολογήσεις. Σε αυτή τη φάση οι δύο άνθρωποι γνωρίζονται, μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον, δημιουργείται η ‘σπίθα’.
Στάδιο 2: Η γνωριμία παραμένει μυστικό. Δεν λέτε στον/στη σύζυγο ή σε φίλους ότι σας ελκύει συναισθηματικά αυτό το άτομο. Το ότι το κρατάτε μυστικό και η φαντασία σας (για το τι μπορεί να συμβεί) ρίχνουν λάδι στη φωτιά.
Στάδιο 3: Βρίσκετε δικαιολογίες (ψώνια, γυμναστήριο, πολύ δουλειά) για να είστε με το άλλο άτομο. Μπορεί και να παραμυθιάζετε τον εαυτό σας ότι δεν τρέχει τίποτα, είναι απλώς ένα φιλικό πρόσωπο, ένας/μία συνάδελφος.
Στάδιο 4: Σεξουαλική σχέση.
Παιδιά και παράλληλες σχέσεις
Τα παιδιά υποφέρουν περισσότερο από όλους όταν οι γονείς τους έχουν μια παράλληλη σχέση, ακόμα και όταν οι γονείς καταφέρουν να το κρατήσουν μυστικό. Στη διάρκεια της παράλληλης σχέσης, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι οι γονείς τους δεν είναι συναισθηματικά ‘εκεί’, ότι το μυαλό τους και η συναισθηματική τους ενέργεια είναι αλλού, και όχι στην οικογένεια.
Τα παιδιά αισθάνονται παραμέληση και απόρριψη, με αποτέλεσμα να έχουν έντονο άγχος και να γίνονται επιθετικά. Αισθάνονται θυμό και πιστεύουν ότι τα ίδια έκαναν κάτι και προκάλεσαν αυτή τη συμπεριφορά στους γονείς τους.

πηγή : pronews

Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..