Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος


: Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος – Σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε πώς το δικαιούνται πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε ότι η κατανομή του θα εξαρτηθεί από την υπέρβαση του πλεονάσματος.
Όπως επισημαίνει ο κ. Τσακαλώτος, το κομμάτι για κοινωνικούς σκοπούς θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από πέρυσι και θα επηρεάσει πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των παιδιών.
«Οι δαπάνες και οι κατανομή τους συζητούνται με τους θεσμούς. Αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Αυτό που είμαι σε θέση να σας πω από τώρα, είναι ότι το κομμάτι για κοινωνικούς σκοπούς θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από πέρυσι. Αλλά θα υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις που έχουν σημασία για τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική μας ισορροπία και τη δημιουργία αποθεμάτων για να είμαστε έτοιμοι για την έξοδο τον Αύγουστο του 2018», αναφέρει ο υπουργός.
Και προσθέτει: «Το κοινωνικό κομμάτι δε, θα επηρεάσει πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο θα πιάσει και πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης. Αθροιστικά, όπως έχω ξαναπεί, το σύνολο των παρεμβάσεων σε όλους τους τομείς θα είναι διπλάσιο του περσινού».
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχαν πληροφορίες ότι το κοινωνικό μέρισμα ανερχόταν συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ και τα εισοδηματικά κριτήρια ήταν τα εξής:
Άγαμοι: Εισόδημα εξαμήνου 1.200 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 2.400 ευρώ
Παντρεμένοι χωρίς παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 1.800 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 3.600 ευρώ.
Οικογένεια με ένα παιδί: Εισόδημα εξαμήνου 2.100 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 4.200 ευρώ
Οικογένεια με δύο παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.400 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 4.800 ευρώ
Οικογένεια με τρία παιδιά: Εισόδημα εξαμήνου 2.700 ευρώ – Ετήσιο εισόδημα 5.400 ευρώ


πηγή :newsbomb
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..