Μια βαθιά υπόκλιση στον Σταύρο Κουγιουμτζή


Μια βαθιά υπόκλιση στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες θεατές τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017, με την παρουσία τους στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε ένας σπουδαίος άνθρωπος και παράλληλα υποκλίθηκαν στη μαγεία των τραγουδιών του αείμνηστου Σταύρου Κουγιουμτζή.
Σε μια βραδιά που τη ζέστη απομάκρυνε το δροσερό αεράκι της δημιουργίας και η πραγματική ανάγκη για συνεύρεση μέσα από τα πασίγνωστα και αρυτίδωτα κομμάτια του Κουγιουμτζή που όλοι έχουμε τραγουδήσει, οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας«χαιρέτησαν» με τον τρόπο τους τη μορφή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Αυτή η μεγάλη συναυλία – γιορτή ήταν μόνο η αρχή ενός ετήσιου θεσμού που καθιερώνει από φέτος το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως τόνισε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Κέντρου, Άννα Μυκωνίου, «ηΒραδιά Τιμής θα είναι κάθε χρόνο αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία». Η ίδια τόνισε ιδιαιτέρως τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συντελεστών για την πραγματοποίηση αυτού του μουσικού αφιερώματος στον Σταύρο Κουγιουμτζή, καλώντας στη σκηνή τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο κ Τζιτζικώστας, από τη μεριά του, δήλωσε την υπερηφάνεια του που η Κεντρική Μακεδονία συνδέεται μ’ αυτόν τον μεγάλο δημιουργό που ξεπέρασε τόσα εμπόδια και ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Οι βαθμοί συγκίνησης ανέβηκαν όταν τίμησε τη σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή, Αιμιλία Κουγιουμτζή και η τελευταία προτίμησε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ «με τον τρόπο του Σταύρου»: απλά και από τα βάθη της καρδιάς…
Μετά από μια αναφορά στο έργο του Κουγιουμτζή από τον Θανάση Γιώγλου, πρωταγωνιστής ήταν η μουσική και οι φωνές των χιλιάδων θεατών που ενώθηκαν μ’ αυτές των τραγουδιστών για να πάνε «ψηλά, πολύ ψηλά», όπως είπε ο Γιώργος Νταλάρας…






ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Τραγούδησαν: Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Κουγιουμτζή, Λιζέτα Καλημέρη, Ανδρέας Καρακότας
Συμμετείχε: η Χορωδία Ωδείου Τούμπας Κ. Ματσίγκου
Διοργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στάθης Παχίδης
Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ματσίγκος
Επιμέλεια αρχειακού υλικού: Θανάσης Γιώγλου
Τεχνική επιμέλεια:  Παναγιώτης Κουντουράς


Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..