Εμπόλεμη ζώνη το «Πανθεσσαλικό Στάδιο» μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου (φωτό)Το «Πανθεσσαλικό Στάδιο» του Βόλου μοιάζει με εμπόλεμο τοπίο καθώς οι εικόνες λεηλασίας και καταστροφής που έρχονται στο φως μετά τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου προβληματίζουν.
Οι ζημιές είναι τεράστιες τόσο σε επίπεδο κτιριακών εγκαταστάσεων, όσο και στον υπερσύγχρονο τεχνολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με τον υπεύθυνο του «Πανθεσσαλικού»,Τάσο Μιλάνο, ο οποίος δεν έκρυψε τη στενοχώρια του και τον προβληματισμό του για όσα συνέβησαν αλλά και για το πώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές και φυσικά πώς θα επισκευασθεί το στάδιο.
- Αποκολλήθηκαν και καταστράφηκαν 2.000 περίπου καθίσματα.
- Καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν όλα τα WC του σταδίου, αλλά και περιμετρικά.
- Κάηκαν οι χημικές τουαλέτες που είχαν τοποθετηθεί επιπλέον.

- Αποξηλώθηκαν και εκλάπησαν μεταλλικές κατασκευές, δηλαδή κιγκλιδώματα και ικριώματα.
- Καταστράφηκαν οι πυροσβεστικές φωλεές και οι κρουνοί του σταδίου.
- Εκλάπησαν ή καταστράφηκαν οι κάμερες ασφαλείας του σταδίου.
- Καταστράφηκε μεγάλο τμήμα του ταρτάν του «Πανθεσσαλικού».

- Λεηλατήθηκαν ο εξοπλισμός του σταδίου και όλες οι αίθουσες του ΓΣ «Νίκη Βόλου».
Η πρώτη, αλλά όχι πλήρης εκτίμηση των ζημιών που υπέστη το στάδιο του Βόλου ανεβάζει το κόστος των επιδιορθώσεων στις 300.000 ευρώ. Το ποσό μπορεί να ανέβει πολύ περισσότερο εφ’ όσον καθαρισθεί το γήπεδο και αποκαλυφθούν όλες οι ζημιές.
Σύμφωνα με τον κ. Μιλάνο, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ η οποία, κατά τον ίδιο, θα κληθεί για να πληρώσει τα «σπασμένα», αφού ήταν η διοργανώτρια Αρχή και της παραχωρήθηκε το στάδιο για τη διεξαγωγή του τελικού.

Μάλιστα ο κ. Μιλάνος τονίζει πως, όταν η μανία των ανεγκέφαλων είχε φθάσει στο αποκορύφωμά της, μερίδα οπαδών της ΑΕΚ εισέβαλαν σε αίθουσα όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα τα ball boys, δηλαδή τα παιδάκια που μαζεύουν τις μπάλες και απειλήθηκαν από τους εισβολείς και χρειάστηκε η επέμβαση του ιδίου για να προστατευθούν τα παιδιά.
Σήμερα στο στάδιο έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού και σε αυτή την επιχείρηση βοηθά με τις υπηρεσίες και τα συνεργεία του ο δήμος Βόλου.
Υπενθυμίζεται ότι το «Πανθεσσαλικό» είναι ένα καινούργιο στάδιο -ίσως το ομορφότερο όπως είχε χαρακτηρισθεί για την αρχιτεκτονική του- καθώς κατασκευάσθηκε το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ    


Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..