«Πυλώνες» που «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας αδιάφορης εξουσίας….


«Πυλώνες» που «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας αδιάφορης εξουσίας….

Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια από τότε που ο Δήμος Βέροιας διοικείται από την αιρετή δημοτική αρχή, οπότε και η αναμονή των πρώτων τουλάχιστον χειροπιαστών αποτελεσμάτων των προεκλογικών αναγγελιών, θα έπρεπε να έχει δώσει τη θέση της στην απολαβή ή ακόμα και στην απόλαυση αυτών.
Οι προτεινόμενοι «πυλώνες» ανάπτυξης- ουκ ολίγοι στον αριθμό- της πόλης της Βέροιας και του διευρυμένου Δήμου, εμπλούτιζαν τα κείμενα των προεκλογικών δημαρχιακών δεσμεύσεων, προκειμένου να πείσουν τον Βεροιώτη πολίτη ότι αξίζουν της ψήφου του!
Ομολογουμένως, χαρισματικός ο κειμενογράφος!
Στην πολιτική όμως, όταν τα «λόγια» είναι «δανεικά», όταν δεν εκφράζουν το προσωπικό όραμα, προφανώς διότι αυτό είναι παντελώς ανύπαρκτο, αυτού που τα εκφέρει, τότε μετατρέπονται σε μία «κούφια» πολιτική υποσχεσιολογία!

Για όλους εμάς που αγαπάμε τον τόπο μας, παρότι είναι γνωστό ότι η Βέροια είναι μία «πολύφερνη νύμφη», είναι ωραίο, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο να επαναλαμβάνουμε, να ενθυμούμαστε και να υπενθυμίζουμε ταυτόχρονα, ότι η ημαθιώτικη γη, φιλοξένησε τις διδαχές του Αριστοτέλη, του θεμελιωτή σχεδόν του συνόλου των σύγχρονων επιστημών, και ανέθρεψε μία από τις πιο χαρισματικές και παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας ιστορική προσωπικότητα, αυτήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας η υποχρέωσή μας να υπογραμμίσουμε τον Βυζαντινό χαρακτήρα Βέροιας, που δίνει το ηχηρό παρών του, μέσω των βυζαντινών εκκλησιών και των μοναδικών τοιχογραφιών!
Και βεβαίως δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις οικονομικές προοπτικές που περικλείουν ο περιβάλλον κάμπες και τα βουνά του Βερμίου και των Πιερίων!
Ποιο έργο υποδομής και ανάδειξης αυτής της πολύπλευρης και πολυσύνθετης προσωπικότητας της πόλης μας έχει να επιδείξει η παρούσα δημοτική αρχή;
Ποιος- προεκλογικά αναγγελθείς- «πυλώνας» υποστηρίζει την αξιοποίηση όλων αυτών των χαρακτηριστικών της;
Δυστυχώς η αίγλη της πόλης μας, «σκοντάφτει» στις αναρίθμητες λακκούβες των δρόμων και των πεζοδρομίων, στις ακαθαρσίες των αδέσποτων και στα ξεχειλίζοντα των – από ετών άπλυτων – κάδων, απορρίμματα, ενώ η εικόνα της «τραυματίζεται» από μια «ανάπλαση» του κέντρου της, που ομοιάζει με αποτυχημένη πλαστική χειρουργική επέμβαση, όπου το «πριν» είναι ασυγκρίτως ομορφότερο του «μετά».
Οι «πυλώνες» που αναγγέλθηκαν προεκλογικά εν είδει εγγυήσεων της δημιουργίας μίας πόλης «βιώσιμης» και ενός σχεδίου ανάπτυξης, «οξειδώθηκαν» στο πέρασμα μιας εξουσίας, ηθελημένα αποξενωμένης από τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών της!

Πόπη Δεμερτζίδου- Παπαγιάννη

Δικηγόρος
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..