.

.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.!

Τελευταία νέα

@ Παπαγιάννης καλεί Βοργιαζίδη να απολογηθεί δημόσια. @ Από σήμερα η Βέροια αποκτά το δικό της Taxi για άτομα με κινητικά προβλήματα. @Εργαστήρια για παιδιά το Νοέμβριο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας & @

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

δημοσιεύτηκε 12 Απριλίου από με 0 σχόλια

"Καθημερινή η παρουσία κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά και στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης"

Σταθερή είναι η παρουσία του κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.
Καθημερινά πραγματοποιούνται διανομές ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως πακέτων προσωπικής υγιεινής για άνδρες και γυναίκες, βρεφικών πακέτων, τροφίμων, πόσιμου νερού, αδιάβροχων, κουβερτών, camping mats.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει, επίσης, υπηρεσίες υγείας και Α' Βοήθειες μέσω της λειτουργίας ιατρικού Σταθμού, στελεχωμένου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).
Επιπλέον, κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ. απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά των προσφύγων μέσα από δραστηριότητες που τα βοηθούν να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εμπεδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η παρουσία του Ε.Ε.Σ. στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης μέσω της λειτουργίας ιατρικής μονάδας υπηρεσιών υγείας (σε συνεργασία με τον Ουγγρικό Ερυθρό Σταυρό), η οποία εξυπηρετεί 2.000 - 3.000 ωφελούμενους σε εβδομαδιαία βάση, καθημερινών διανομών ειδών πρώτης ανάγκης (ξηράς τροφής, υπνόσακων, κουβερτών, αδιάβροχων και άλλων ειδών) σε πρόσφυγες και μετανάστες και παροχής υπηρεσιών Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών, με τη στήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC Mission in Paris).
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου