"Καθημερινή η παρουσία κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά και στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης"

Σταθερή είναι η παρουσία του κλιμακίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Κέντρο Μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.
Καθημερινά πραγματοποιούνται διανομές ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως πακέτων προσωπικής υγιεινής για άνδρες και γυναίκες, βρεφικών πακέτων, τροφίμων, πόσιμου νερού, αδιάβροχων, κουβερτών, camping mats.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει, επίσης, υπηρεσίες υγείας και Α' Βοήθειες μέσω της λειτουργίας ιατρικού Σταθμού, στελεχωμένου με ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού, ενώ από τον Μάρτιο του 2016 ο Ε.Ε.Σ. προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών (RFL).
Επιπλέον, κοινωνικοί λειτουργοί του Ε.Ε.Σ. απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά των προσφύγων μέσα από δραστηριότητες που τα βοηθούν να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να εμπεδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η παρουσία του Ε.Ε.Σ. στο συνοριακό σταθμό της Ειδομένης μέσω της λειτουργίας ιατρικής μονάδας υπηρεσιών υγείας (σε συνεργασία με τον Ουγγρικό Ερυθρό Σταυρό), η οποία εξυπηρετεί 2.000 - 3.000 ωφελούμενους σε εβδομαδιαία βάση, καθημερινών διανομών ειδών πρώτης ανάγκης (ξηράς τροφής, υπνόσακων, κουβερτών, αδιάβροχων και άλλων ειδών) σε πρόσφυγες και μετανάστες και παροχής υπηρεσιών Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών, με τη στήριξη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC Mission in Paris).
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..