«Παραμύθι….χωρίς όνομα….»

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βεροίας. Μία πολυσύνθετη και αντικειμενικά δύσκολη κατάσταση, διαποτισμένη με πόνο και ανησυχία για τους διαμένοντες εντός αυτού, ανησυχία και αιφνιδιασμό για τους κατοίκους εκτός αυτού!
Μια αλήθεια, που επιχειρήθηκε να καμουφλαρισθεί από τον μανδύα ενός «ενορχηστρωμένου» μύθου!
Μία προειλημμένη απόφαση της άρχουσας δημοτικής παράταξης, που εφαρμόσθηκε δίχως να τηρηθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες και τυπικές, ωστόσο όμως θεμελιώδεις για τη δημοκρατία μας, διαδικασίες ενημέρωσης των πολιτών της Βέροιας, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, τον αριθμό αυτών και τη διάρκεια παραμονής τους.
Μία σοβαρή πολιτική παράλειψη του Δημάρχου, που μετέτρεψε το καθεστώς της άγνοιας που επέβαλλε, σε έντονη ανησυχία και παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.
Μία πολιτική «απουσία», που επιχειρήθηκε να «δικαιολογηθεί» με τη μεθοδευμένη στοχοποίηση του πολιτικού του αντιπάλου, χρεώνοντάς του τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του χωριού της Αγίας Βαρβάρας και χαρακτηρίζοντάς τον ως δήθεν υποκινητή αυτών! Αξίζει βεβαίως, για την ιστορία της υπόθεσης και τα αυτονόητα συμπεράσματα, να υπενθυμίσω σε όλους μας, ότι στο συγκεκριμένο χωριό, ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος ανήκει στην άρχουσα δημοτική παράταξη!
Βεβαίως «το παραμύθι χωρίς όνομα» δε σταματά την πλοκή του! Διότι ο Δήμαρχος κατονομάζει μεν, επικαλούμενος πληροφορίες που έλαβε από συγκεκριμένα τοπικά δημοσιογραφικά κέντρα, τον πολιτικό του αντίπαλο ως δήθεν ηθικό αυτουργό ακραίων πράξεων, παραλείπει δε, προφανώς διόλου τυχαία, να κατονομάσει τόσο ο ίδιος όσο και οι δημοσιογραφικές πηγές του τον φυσικό αυτουργό των πράξεων αυτών!!!
Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που υπηρετούν την αληθή ενημέρωση, είναι σαφείς, ξεκάθαρες και συγκεκριμένες. Οι συγκεχυμένες και ομιχλώδεις δημοσιογραφικές πληροφορίες, και οι αντίστοιχες αυτών πολιτικές δηλώσεις, έχουν αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν στρεβλές εντυπώσεις και να εκθέσουν σε δημόσια ανυποληψία συγκεκριμένα πρόσωπα, εξυπηρετώντας μικροπολιτικά, και ενδεχομένως όχι μόνον, συμφέροντα!
Αυτός που «άρχει», οφείλει να πράξει όλα όσα απαιτεί η δημοκρατία που ευαγγελίζεται, προς πρόληψη αντικοινωνικών αντιδράσεων. Η παθογένεια που δημιούργησε, δεν θεραπεύεται με την ευτελή και συκοφαντική στοχοποίηση του πολιτικού του αντιπάλου!
Αυτή είναι η μία όψη του «κάλπικου νομίσματος» που τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στην πόλη μας. Η άλλη είναι η φιλανθρωπία-προβολή- διαφήμιση!
Μία φιλανθρωπική δράση, χρήζει ευρείας προβολής, προκειμένου να υπηρετήσει και να εξυπηρετήσει επαρκώς το σκοπό της! Οι φωτογραφίσεις όμως, δημοσίων προσώπων καθώς και ανθρώπων που φέρουν κάποιο θεσμικό ρόλο, με τους ίδιους τους αναξιοπαθούντες και δη με τα παιδιά, εκφυλίζουν την έννοια της φιλανθρωπίας σε ανθρωποκαπηλεία!
Οι «εκκωφαντικές σειρήνες» που περιβάλλουν τη φιλανθρωπία, πιθανόν να καλύπτουν άλλους «ήχους», όχι και τόσο μελωδικούς, και ενίοτε να βάλλουν κατά προσώπων και θεσμών που όλη τους η ύπαρξη διέπεται και καθορίζεται από το ταπεινό και στερούμενο τυμπανοκρουσιών «αγαπάτε αλλήλους»!
Όλα τα ανωτέρω βεβαίως δε συνιστούν τίποτε περισσότερο από προσωπικούς προβληματισμούς και απόψεις, τις οποίες ωστόσο εκφράζω πάντοτε ενυπόγραφα, αποξενωμένη από τακτικές «δανεικών κειμενογράφων» και «υποβολέων»!!!

Πόπη Δεμερτζίδου- Παπαγιάννη
Δικηγόρος
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..