ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.!

Τελευταία νέα

@ Παπαγιάννης καλεί Βοργιαζίδη να απολογηθεί δημόσια. @ Από σήμερα η Βέροια αποκτά το δικό της Taxi για άτομα με κινητικά προβλήματα. @Εργαστήρια για παιδιά το Νοέμβριο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας & @

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

δημοσιεύτηκε 26 Ιανουαρίου από με 0 σχόλια

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, συζητήθηκε ο δίκαιος αγώνας των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων του Δήμου μας, αλλά κι ολόκληρης της χώρας κατά των καταστροφικών για τον κλάδο μέτρων που ψηφίζονται και τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο τους στον αφανισμό.ΑΓΡΟΤΕΣ
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κλάδου, που αποτελεί τον πιο παραγωγικό και ζωτικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
 
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, που αποτελεί τον πιο παραγωγικό και ζωτικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.
 
Τα μέτρα  που θέλουν να ψηφίσουν (ασφαλιστικό, φορολογικό) είναι παράλογα και άδικα,   ιδιαίτερα καταστροφικά για τον αγροτικό κόσμο και ισχυρό πλήγμα για τον τομέα της ελληνικής γεωργίας, που ήδη πλήττεται σοβαρά από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων,από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και από εκτεταμένες καταστροφές στη φυτική και ζωική παράγωγη των τελευταίων ετών.
 
Είναι ολοφάνερο πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης και παραγωγής εθνικού πλούτου, απεναντίας οδηγεί στην αποδιάρθρωση και διάλυση του κύριου  παραγωγικού ιστού της εθνικής οικονομίας . Άλλωστε οι αγρότες, όπως και οι άλλες τάξεις εργαζομένων, τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές εισοδηματικές απώλειες, έτσι που για πολλούς τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.
 
Είναι ώρα να κατανοήσει το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνολικά η κυβέρνηση πως αυτή η σκληρή δέσμη των φορολογικών μέτρον είναι εξοντωτική για τον πρωτογενή τομέα, απομακρύνοντας κάθε πιθανότητα οικονομικής ανάταξης και εξόδου από την κρίση. Η κυβέρνηση δεν οφείλει απλώς, είναι υποχρεωμένη να αναιρέσει τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους".
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου