.

.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.!

Τελευταία νέα

@ Παπαγιάννης καλεί Βοργιαζίδη να απολογηθεί δημόσια. @ Από σήμερα η Βέροια αποκτά το δικό της Taxi για άτομα με κινητικά προβλήματα. @Εργαστήρια για παιδιά το Νοέμβριο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας & @

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

δημοσιεύτηκε 04 Δεκεμβρίου από με 0 σχόλια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

17:30: Έναρξη – χαιρετισμοί
Μετά την έναρξη της εκδήλωσης θα τιμηθεί από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ για την Ευρώπη.
18:00: «Μύθοι και πραγματικότητα για την ενδοοικογενειακή βία».
Εισήγηση της κ. Ελένης Φώτου, Δικαστικής Ψυχολόγου, Υπ. Διδάκτορος ΔΠΘ – «Βία Στοπ».
Στην εισήγησή της η κ. Φώτου θα καλύψει τους συνήθεις μύθους σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, θα αναφερθεί σε σημάδια κακοποίησης σε παιδιά και ενήλικες και στο θεωρητικό πλαίσιο (κύκλος της βίας).
18:20: «Το νομικό πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας».
Εισήγηση του κ. Νικόλαου Καραγιαννίδη, Αστυνόμου Β΄ εν αποστρατεία / Γραμματέα τoυ Ινστιτούτου Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων «Βία Στοπ» της Καβάλας.
Ο κ. Καραγιαννίδης θα σταθεί στα βασικά σημεία του νόμου, ενώ θα παρουσιάσει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Αστυνομία, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
18:40: «Τραύμα προδοσίας».
Εισήγηση της κ. Θεοδώρας Νιώπα, Κοινωνικής Λειτουργού της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί».
Η κ. Νιώπα θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στη ζωή των παιδιών, όπως καταγράφεται καθημερινά στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού.
19:00: Προβολή ταινίας
Προβολή της ταινίας μικρού μήκους “The noir project” των Γρηγόρη Βαρδαρινού και Αναστασίας Μπαρτζουλιάνου.
Το "Noir Project" είναι μία ταινία που πραγματεύεται την ενδοοικογενειακή βία. Συνδυάζοντας με πρωτοτυπία το animation με τη δράση των ηθοποιών, αποπνέει ελπίδα και εκπέμπει ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα θάρρους και επιμονής απέναντι στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
19:30: Συζήτηση
20:00: Πέρας Ημερίδας – παράδοση βεβαιώσεων συμμετοχής
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου