Λίνα Τουπεκτσή


Η δημιουργός χειροποίητων κοσμημάτων κα. Τουπεκτσή Λίνα μας παραχωρεί την παρακάτω συνέντευξη:

Πως (και γιατί) αποφάσισες να ασχοληθείς με το σχεδιασμό κοσμημάτων;

Η αγάπη μου για τα σχεδιασμό κοσμημάτων δεν γεννήθηκε σε μια μέρα. Από μικρή ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα ασχολήθηκα με την ζωγραφική, την αγιογραφία, το decoupage αλλά τώρα κάνω κάτι που με γεμίζει ολοκληρωτικά και χαρίζω απλόχερα την δημιουργία στους άλλους.  Ποτέ στην ζωή μου δεν έκανα μόνο ένα πράγμα. Πάντα ασχολιόμουν με πολλά και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Η απότομη επαγγελματική μου αλλαγή και η ανασφάλεια για το μέλλον με έκανε όμως ακόμα πιο δημιουργική. Έτσι γεννήθηκε η Επιχείρηση «Lina΄s handmade jwrl by Vraxiolia kai Kolie».

Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…………

Χωρίς τους γιούς μου και χωρίς το αίσθημα της δημιουργίας στη ζωή μου όπως και αν εκφράζεται αυτό. Είτε σχεδιάζοντας και δημιουργώντας κοσμήματα, είτε φτιάχνοντας ένα ωραίο γεύμα για τους ανθρώπους που αγαπώ, είτε προσφέροντας την βοήθεια μου όσο περισσότερο μπορώ.

Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να γίνεται αλόγιστη χρήση των χρημάτων που διαθέτουμε στις μέρες μας και σε μια εποχή κρίσης. Με τα χρήματα που αμείβομαι προσπαθώ να καλύπτω τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας και να απολαμβάνω μικρές όμορφες στιγμές που αποτυπώνονται στη μνήμη μου και είναι εφαλτήριο να συνεχίσω.

Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;
Η τελειομανία μου και η λεπτομερής και ακριβής οργάνωση των πραγμάτων γύρω μου. Πολλές φορές γίνομαι καταναγκαστική και σχολαστική σε πράγματα που θα μπορούσα να διεκπεραιώσω πολύ πιο εύκολα και απλά.

Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;
Το ψέμα, η ειρωνεία και ο ναρκισσισμός. Μπορούμε να παρουσιάσουμε την δουλεία και την προσωπικότητα μας χωρίς να μειώσουμε τους γύρω μας και κρατώντας πάντα ένα χαμηλό προφίλ, με αξιοπρέπεια και ήθος.

Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;
Για να πετύχουμε στη ζωή μας ότι και αν σημαίνει αυτό για τον καθένα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, κόπος, επιμονή και υπομονή. Ό,τι κάνουμε να γίνεται με πάθος, ήθος και εντιμότητα και μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται

Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;
Την ταπεινοφροσύνη. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να δείξουμε, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε ακόμα και την προσοχή των άλλων για να βελτιώσουμε τη ζωή τη δική μας και των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη.

Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;
Απλές καθημερινές στιγμές είναι αυτές που μου προκαλούν χαρά και με χαλαρώνουν. Ένας καφές με φίλες, παίζοντας με τους γιους μου ή βλέποντας μια ωραία ταινία απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί.

Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;
Ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας είτε εμείς το βλέπουμε ως κακό  ή ως καλό έχει να μας διδάξει κάτι και να μας κάνει πιο ώριμους, πιο σοφούς και πιο ευαίσθητους.

Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Η οικογένεια μου, η δημιουργική εργασία μου φτιάχνοντας κοσμήματα που τονίζουν την μοναδικότητα κάθε γυναίκας και οι φίλοι μου.

 


Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Διαδικτυακές προτάσεις..